De flesta svenska helger firar vi – nationaldagen uppmanas vi fira

En folklig helg firar vi även om den inte en är en formell helg eller ledig dag. Det gäller exempelvis lucia, midsommarafton och valborg. Andra helger firas också rejält utan att nån behöver uppmana oss. På den påhittade nationaldagen så firar de flesta inte, men borgarmedia gör allt de kan för att få oss att fira nåt som i Sverige saknar betydelse.

Det rimliga vore att lägga ner den 6 juni som nationaldag. Det är bara tröttsamt med meningslösa uppmaningar och innehållslösa hyllningar till Sverige. Gör midsommarafton till en helgdag och låt det fungera som nationaldag också. Då firar vi svenskar ändå. Det som en gång var bra med Sverige firar vi dessutom på 1-maj. Kräver tillbaks. Ge oss förresten tillbaks annandag pingst också. Som ledig dag. Och ledigt på lucia.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements