Vilket regn och rusk?

Svenska nyhetsmedier är fullt upptagna med att påstå att juni varit fullt av regn och rusk. Förutom att rapportera om det kommersiella politikerspektaklet Almedalen då. Där jag befunnit mig har dock det usla vädret lyst med sin nästan totala frånvaro. Istället har det varit uppehållsväder och sol. Markerna är torra och vädret har varit fint i månader.

Det är möjligt att det varit dåligt väder i Stockholm, men Västsverige, i alla fall Göteborgsområdet och kusten i mellersta Bohuslän har haft mycket bra väder, om än inte jättevarmt i juni. Det fina vädret har dessutom varat i flera månader.  Våren, försommaren och starten på sommaren har varit jättebra med mycket sol och uppehållsväder. Endast de sista dagarna har varit lite sämre. Men inte speciellt mycket regn. Däremot ganska molnigt.

Medias Stockholmsfixering är väldigt märklig. Större delen av Sverige ligger utanför Stockholm och har ofta annat väder än vad medieeliten i Stockholm upplever. De tycks alltför ofta förväxla sina egna upplevelser med en allmängiltig verklighet. Dessutom inte bara när det gäller väder och vind.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements