Israels politik största hindret för fred

Hamas tunnlar största hindret för vapenvila skriver DN. Tidningen ignorerar helt det faktum att instängningen av palestinierna på Gazaremsan och blockaden av deras möjligheter till handel och försörjning tillsammans med Israels bosättningspolitik på Västbanken är de stora hindren för fred. Så länge Israel i praktiken är en apartheidtstat där palestinier förtrycks, fråntas mark, sätts i bantustans med murar runt osv kan det inte bli fred.

Tunnlarna är inte problemet, de är en konsekvens av problemet. Ett av få sätt som gör att Gazaborna kan få in mat och andra förnödenheter till sig själva. Eller för att kunna utföra miltära räder mot ockupationsmakten. Mot förtryckarna. Mot Israel. Det är legitimt självförsvar, precis som de missiler som skjuts mot Israel. DN:s hyckleri i Palestinafrågan är avgrundsdjupt och de går bokstavligen över lik när de presenterar en genomfalsk bild av konflikten.

Palestinierna är inte problemet, Hamas är inte problemet. Missilerna är inte problemet. Judarna är inte problemet.

Israel är problemet. Israels politik är problemet. Vill Israel att inga missiler ska skjutas mot landet måste de ändra politik. Vill de att tunnlarna inte ska finnas måste de ändra politik.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

2 svar på “Israels politik största hindret för fred”

  1. Och sedan att man slutar med USA i spetsen, hålla Israel under ” armarna ”..!

  2. På radion idag pratade dom om att USA, som alltid annars ses som Israelvänliga, att där har någonting hänt i opinionen. Att Israels agerande ifrågasätts. Dom sa att det har tagit tid att opinionen vänts , men att nu verkar det som att så skett. Tidningar skriver ifrågasättande gente Israel, det hade aldrig skett för några år sen. USA håller på att få upp ögonen kanske. Värre här i Sverige och DN.

Kommentarer är stängda.