Inget V i regeringen

Stefan Löfven har låtit meddela att det inte blir nåt Vänsterparti i regeringen. Detta efter en kort träff med Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Nåt annat kunde inte heller förväntas. Löfven kan bara bilda minoritetsregeringar oavsett vilka partier han tar med i regeringen såvida han inte bildar en regering ihop med moderaterna.

En regering bestående av Miljöpartiet och Socialdemokraterna är därmed det troliga. En sån regering kan gör förhandla och göra upp om sakfrågor både högerut och vänsterut. Vilket är en nödvändighet om regeringen ska kunna överleva nån tid överhuvudtaget. Det betyder också att vi kommer att få se en regering som i allt väsentligt kommer att föra samma politik som den regering som nu lämnar taburetterna, regeringsposterna.

Vänsterpartiets möjligheter att i parlamentet driva politiken åt vänster är i stort sett obefintliga. Förhoppningsvis kan detta öppna upp för att Vänsterpartiet allt mer för ut politiken till fikarummen, gatan, arbetsplatserna och offentligheten. Fast det verkar ju inte så av Jonas Sjöstedts besked om att de inte får sitta i regeringen som de så gärna ville.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • kanylbullen

    S+MP+C+FP skulle ha egen majoritet och hade speglat svenska folkets röst om man inte räknar rasisterna. Det är synd att C+FP är så kallsinniga, blockpolitiken borde dödförklaras, men det kommer nog sitta långt inne. Annie Lööf hade väl knappt gått ut gymnasiet när Alliansen tog makten så hon vet ju inget annat.