Det är klart att Björn Söder är en olämplig talman

Men cirkusen i riksdagen var meningslös. Eftersom inget alternativ förslag till andre vice talman fanns så blev demonstrationen mot SD och Björn Söder ganska meningslös. Det var ju uppenbart redan från början att han skulle bli vald.

Ändå kan jag förstå att riksdagsledamöterna ville markera. Sådant  har också ett värde på samma sätt som motdemonstrationer när rasister vill uppträda offentligt har ett värde. Det visar att rasism är något som inte accepteras av en majoritet av det svenska folket. Riksdagsmännen agerande är i linje med vad det svenska folkets majoritet tycker. Att rasism är något som inte är okej.

Samtidigt visar valet av talmännen på ett problem. Att talmän kan nomineras precis innan omröstningen innebär att diskussion om deras lämplighet förhindras. Det är en klar demokratisk svaghet. Dessutom innebär det att det är svårt att nominera motkandidater om nu någon skulle vilja göra det. Också det en klar demokratisk svaghet.

Förfarandet vid val av talmän borde ändras. Om det redan nu varit på ett annat sätt hade vi kanske sluppit den klart olämplige Björn Söder på en talmanspost. Kanske haft någon från ett annat parti eller kanske en lämpligare person från samma parti.

Intressant?
Media: DN1, 2, 3, 4, SMP1, 2, Barometern,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på “Det är klart att Björn Söder är en olämplig talman”

  1. Björn Söder är en olämplig talman. Det är också olämpligt att alla riksdagspolitiker anser att nuvarande invandringspolitik inte ens får diskuteras. Det står nämligen i konflikt med åsikterna hos så många människor att resultatet blivit ett nytt riksdagsparti, bara för denna enda saks skull. Jag röstar inte på sd (eller mp, ett annat enfrågeparti), men att skrika fascist efter alla som inte accepterar nuvarande invandringspolitik kommer inte att leda till något annat än att sd växer.

    Sd´s tillväxt kräver att invandringsfrågan förs upp på bordet. De andras försök att lägga locket på kan inte lyckas, det finns ingen chans.

    Björn Söder, en olämplig talman, har baxats ända dit av övriga partiers ignorans.

    1. Riksdagspolitiker debatterar den nuvarande invandringspolitiken mest hela tiden. Fascister kallar man de som för en fascistisk ideologi, inget annat. SD t.ex har stora arv från fascismen.

      Björn Söder har baxats till sin plats av SD och SD:s väljare. Inget annat.

Kommentarer är stängda.