Oskyldig skadad vid dödsskjutning i Blackeberg

Vid en skottlossning på och vid en pizzeria i Blackeberg centrum i västra Stockholm i går kväll dödades en person medan två skadades. Av tidningsuppgifter att döma så var en av de skadade en 70-årig man, en stamkund på pizzerian, som hamnade mitt i skottlossningen. I så fall är det vad jag vet den första allvarligt skadade helt oskyldige personen i samband med en gangsteruppgörelse. Med tanke på hur det skjuts i dessa uppgörelser och vilken liten respekt dessa skjutvapenbeväpnade gangstrar har så är det ett under att det inte skett tidigare. Det är bara en tidsfråga innan någon helt oskyldig person dödas i en sån här skjutuppgörelse mellan kriminella.

Den dödade mannen ska vara i 20-års åldern, enligt uppgifter 21 år gammal och hittades på baksidan av restaurangen. En 25-åring hittades skadad i pizzerians kök. Enligt vittnesuppgifter sköts det från en svart bil som snabbt körde från platsen efteråt och det ska ha varit flera gärningsmän. De båda yngre männen ska vara kända av polisen sen tidigare. Den dödade unge mannen ska tidigare ha utsatts för minst ett mordförsök, kanske så många som fyra. Första mordförsöket skedde eventuellt redan så tidigt som 2011, enligt Aftonbladet var det ett mordförsök 2012.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements