Mörka korridorer

Maktens mörka korridorerBoknytt
Maktens mörka korridorer
Gunnar Wall
Bokförlaget Semic

Mörka korridorer

Det är med spänd förväntan jag börjar läsa Gunnar Walls bok ”Maktens mörka korridorer”. Det är en politisk thriller som min vän och gamla arbetskamrat Ernst Mandel skulle ha tyckt om. Det är den första delen av boken som fascinerar mig mest. Hur högt uppsatta politiker aktivt arbetar för en total privatisering av den svenska offentliga sektorn. Den andra delen av boken är mer en traditionell thriller.

Av en tillfällighet läser jag Suhonens bok ”Partiledaren som klev in i kylan” samtidigt.
Ju mer jag läser av Walls bok ju mer får jag en känsla av att det är Suhonens bok jag läser och när jag läser Suhonens bok får jag en känsla av att det är Walls bok.

Hade jag inte läst Suhonens bok om Juholts fall, så skulle jag ha avfärdat Walls politiska intrig med en axelryckning. Den går för långt. Den är inte möjlig. Den verkar totalt osannolik.

Men i Suhonen bok blir Walls intrig levande. Suhonen pekar på hur delar av den socialdemokratiska högereliten, stödjer och arbetar för en privatisering av den offentliga sektorn tillsammans med det svenska näringslivet.

Nu sitter dessa människor som fick Juholt på fall i ”Maktens mörka korridorer” och ska styra vårt land tillsammans med näringslivet. Hur långt kommer de att gå? Kommer allting i framtiden bli till salu på en stor öppen marknad, där vi som kunder ska välja i ett utbud som vi inte förstår och inte vill ha.

Lennart Wallster

Mer: AB, UNT, ÖS, DAST, GW,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Liked it? Take a second to support Lennart Wallster on Patreon!
Become a patron at Patreon!