Rättscentrum i Malmö bombat

Rättscentrum i Malmö som ligger på Porslinsgatan utsattes natten till måndag för ett bombattentat. Klockan 23.23 ska polisen ha larmats om att personer setts lämna ett mystiskt föremål invid Rättscentrum. Strax därefter exploderade det. Förstörelsen är omfattande och entrén till tingsrätten förstörd. Tryckvågen från explosionen skadade också ett stort antal fönster på flera byggnader runt omkring. Två män ska ha setts lämna platsen innan explosionen inträffade.

Egentligen är det hela rätt märkligt. Tingsrätten ligger invid polisstationen och det borde vara omöjligt att lämna bomber där utan att någon vakt eller polis omedelbart ser det. Men det verkar inte så. Detta är andra gången någon spränger en bomb vid tingsrätten i  Malmö. Förra gången det skedde var i början av februari i år. Uppenbart är att det är nån eller några i Malmö som har ett kraftigt horn i sidan på tingsrätten i Malmö. Samtidigt vekar det ju meningslöst. Att spränga en tingsrätt i luften lär ju inte förändra nånting.

Nåt hot mot demokratin tycker jag dock inte att det är. Om det hade varit del i en kampanj för något politiskt eller kriminelle mål och med en öppet uttalad och spridd målsättning hade det kunnat vara ett hot mot demokratin. Något sådant tycks det inte handla om, utan snarare om en rättshaverist till kriminell eller dömd som inte gillar tingsrätten i Malmö.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements