Bombdåd i Rosengård riktade mot fastighetsbolaget Victoria Park

Fastighetsbolaget Victoria Park har köpt upp fastigheter i Rosengård. Avsikten är förstås att kunna tjäna pengar på olika sätt. Ett sätt är att rusta upp och renovera för att sen kunna ta ut högre hyror. Sådana åtgärder får som följd att folk som nu bor i lägenheterna kanske inte kommer att ha råd att bo kvar. Förekommer det olagliga andrahandsuthyrningar innebär förberedelser för renovering och upprustning att folk sägas upp ganska snabbt och blir utan bostad och kontrakt. Det förekommer uppgifter om att andrahandsuthyrning förekommer i stor utsträckning och att det är en organiserad kriminell verksamhet som omsätter mycket pengar. Det betyder i så fall svarta andrahandshyror som är betydligt högre än den egentliga hyran.

Det går också att tjäna pengar på att inte underhålla och renovera alls. Det handlar i det läget om att spekulera i stigande fastighetspriser. Denna metod skapar ofta missnöje bland hyresgäster.

Vilken metod Victoria Park valt har jag ingen kännedom om, men klart är att någon verkar vara sur på bolaget för det är deras områdeskontor på Ramels väg som bombats två nätter i rad. Den första bomben smällde natten till igår och då sprängdes också en bli på Thomsons väg. Den andra bomben sprängdes natten till idag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements