Rasistangrepp mot moské

En moské i Nyfors i Eskilstuna utsattes på juldagen för ett allvarligt angrepp i form av en anlagd brand. Det handlar om en föreningslokal som används som moské. Lokalen ligger i en fastighet med lägenheter. När branden anlades fanns det 15-20 personer i moskén och fem personer fisk föras till sjukhus med skador. En person ska vara allvarligt skadad, dock inte livshotande. Flera trappuppgångar fick utrymmas.

Polisen uppger att de inte hart några misstänkta i nuläget, men det måste vara en lögn. Uppenbart är att de inte exakt kan veta vilken person som satte eld på moskén, men det är ju solklart var de skyldiga ska sökas. Bland Eskilstunas högerextrema, bland nazister och fascister inklusive Sverigedemokrater. Med mycket stor sannolikhet finns de skyldiga inom dessa grupper. Så om polisen inte har misstänkt är de dummare än tåget och så kan det väl ändå inte vara.

Det hela är förstås mycket allvarligt och ett stort ansvar vilar på de sverigedemokratiska riksdagsmän som under senare tid farit ut med allt vildare rasistiska uttalanden. De sår split och detta är vad vi får skörda.

Intressant?
Mer: Bilderblogg, Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements