Framgång för rasister i val ger våldsamma rasister spelrum

Häromdagen anlades med all sannolikhet en brand i en moské i Eskilstuna och igår angreps en moské i Eslöv genom ett försök till mordbrand. Den senare moskén har angripits flera gånger under det gångna året.

Det troliga och sannolika är att de skyldiga står att finna i högerextrema kretsar (även om det inte behöver vara nån som är organiserad i nån organisation). Att polisen inte säger det rent ut säger mer om polisen än om något annat. Det är fegt och uselt av polisen, såväl i Eskilstuna och i Eslöv, att inte våga säga det vi all vet. De som tänder eld på moskéer är rasister, högerextremister, islamofober. De inspireras av Sverigedemokraternas (SD) framgångar i val. Rasism göder så mer rasism, föder fram en våldsammare rasism.

Att göra blocköverskridande överenskommelser i riksdagen må tyckas vara bra, men när det gäller att bekämpa rasism har det motsatt effekt. Det underblåser förakt för politiker och  får folk att vända sig till sådana som presenterar enkla lösningar.  Decemberöverenskommelsen är inte bara dålig för demokratin, den är också dålig då den göder rasismen. Måhända hindras SD från makt i parlamentet, men därute i verkligheten växer politikerföraktet, syndabockstänkandet och rasismen. Underblåst av SD och deras gelikar i de nazistiska våldsgrupperna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements