Första steget på väg mot Gautampuri

TandooriälgenI staden har företaget funnits i 10 år, men nu ska de expandera på grund av ett nytt kontrakt med Volvo Personvagnar AB. Ett kinesisktägt företag. Tech Mahindra som har cirka 100 000 anställda ingår i Mahindragruppen som också omfattar bilföretaget Mahindra & Mahindra. Mahindra & Mahindra är kända för att ha varit spekulant på Saab Automobile.

Sannolikt är väl det vi ser nu första steget på väg mot den framtid som beskrivs av författaren Zac O’Yeah i boken Tandooriälgen. En bok som utspelar sig i en stad förändrad av klimatförändringar och kraftig inflyttning. En stad där Tech Mahindra och deras efterföljare tagit över näringslivet, där befolkningsmajoriteten är invandrade människor från Indien och där ursprungsbefolkningen lever i en begränsad del av staden, ett slumreservat med centrum kring Järntorget och i huvudsak omfattande det som idag heter Majorna, Masthugget och Olivedal.

I Gautampuri (också ett namn på en stadsdel i dagens Delhi) heter många stadsdelar förstås nåt annat än vad de heter idag. Haga heter Babuganj, Linnégatan heter Olcottboulevarden. Kungsportsavenyn heter nu Dharmapalaavenyn. Järntorget heter Friendship Chowk. Sverige utgör en del av den Sydasiatiska unionen. Anslutningen skedde efter en folkomröstning, kallad curryfolkomröstningen, och de områden där nejsidan dominerat, till exempel Masthugget, har fått behålla sina ursprungliga namn.

Kanske är Masthugget på väg att bli som Kowloon Walled City en gång var. Ett laglöst reservat som ingen bryr sig om. Kom ihåg vad som är att vänta. Läs Tandooriälgen. Tech Mahindra är bara början. Men klimatet kommer att bli bra. Ingen mer snålblåst, visserligen snedregn men det är ju inte så farligt när klimatet är tropiskt. Sverigedemokraterna visade sig dessutom ha fel. Islam tog inte över landet. Det gjorde hinduismen. Eller hur det nu blev? Var? Eller inte? Och varmare har det också redan börjat bli.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements