GP:s okunniga journalister

En man knivhuggs på en spårvagnsplats (Fjällgatan) på Bangatan i Majorna. Journalisten eller rubriksättaren hävdar att knivöverfallet skedde i Masthugget. Rubriksättaren, om det nu inte råkar vara samme journalist hävdar att det hela ledde till en polisjakt i centrala Göteborg. Men, hallå. Borde inte journalister kunna lite grundläggande fakta om Göteborg om de ska jobba i Göteborg.

Det kan nog argumenteras för att vissa delar av Masthugget, som långgatorna, ligger i centrala Göteborg. Men övre Masthugget ligger helt klart inte i centrala Göteborg och det gör förstås inte Majorna heller. En hållplats i Majorna ligger inte i Masthugget.

Det är möjligt att polisjakten efter knivmannen skedde i Masthugget, men knappast på långgatorna, och det är också möjligt den skedde i Majorna. Men inte i något fall kan den ha skett i centrala Göteborg om det ens har ägt rum någon polisjakt. För det mest sannolika är att det aldrig gjort det överhuvudtaget.

Faktakoll och verklighetsförankring är inte och tycks inte kunna bli nåt signum för GP. Det är faktiskt bedrövligt. Det kan tyckas att just det jag är skrivit om är petitesser. Det är det också. Men de ingår i ett mönster som sammantaget ger en bild av GP som en oseriös och opåliltig produkt och en bild av journalister (sannolikt i huvudsak unga) som obildade, slarviga och okunniga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements