Kidnappning i Stockholm

Strax efter klockan 12 i fredags (igår) ske en man ska under vapenhot ha släpats in i en bil utanför köpcentret Bromma Blocks i västra Stockholm. Enligt vittnen kom en utländskregistrerad skåpbil körande och prejade en personbil. Flera män klev sen ur skåpbilen, beväpnande med diverse tillhyggen, drog ut en man ur personbil och tvingade in honom i skåpbilen. Enligt Aftonbladet var en av förövarna beväpnad med en motorsåg. Förövarna försvann sedan i riktning mot Rinkeby.

Omkring halv fyra på fredagen grep polisen i Stockholm en man som misstänkt för människorov alternativt olaga frihetsberövande. Han hade i skrivande stund ännu inte förhörts. Han ska ha gripits efter att polisen spårat den bortfördes mobiltelefon och hittat skåpbilen som användes vid bortförandet. Bilen hittade strax utanför Mariefred. Polisen uppger inga närmare uppgifter om den person som försvunnit.

Senaste en liknande händelse i Sverige skedde, i Gävle, hittades den kidnappade död.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements