Att bevisa häleri är det enklaste som finns – ändå frias polis

Har en person köpt stulet material, stulna saker, stulna grejer så är det häleri. Det enda åklagaren behöver bevisa är att personen köpt det stulna. Det spelar ingen roll om köparen inte visste om att det var stulet. Det är häleri ändå. Så var det inte förr i tiden, då kunde köp genomföras i god tro, men det undantaget finns inte längre.

Trots att det är enkelt att bevisa häleri så läggs en utredningen mot en polis som misstänks ha köpt stulen gatsten ner. Det är märkligt. Finns den stulna stenen i polisen besittning är det häleri. Det enda som möjligtvis innebär att häleri inte kan bevisas är att någon betalning inte kan bevisas samt att den misstänkte polisen hävdar att han inte har nån aning om var stenen kommer ifrån. Ett påstående som naturligtvis skulle sakna all form av trovärdighet. Men polisen har erkänt (i alla fall i media) att han köpt sten av männen som misstänks för stöld. Ändå läggs ärendet ner.

Om det nu handlat om vilken Svensson som helst så hade ärendet lett till fortsatta utredning och sannolikt till åtal. Om nu stenen är bevisat stulen. Men när de nu handlar om en polis läggs utredningen ner. Ingen är förvånad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements