Det trygga Angered

I Angeredsområdet görs en trygghetsundersökning varje år, Trygg i Angered. De stadsdelar som undersöks är Agnesberg, Angered Centrum, Bergum, Eriksbo, Gunnilse, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo, Linnarhult, Lövgärdet, Olofstorp och Rannebergen. 1 000 personer tillfrågas om hur de upplever situationen och tryggheten. Resultaten från undersökningen är mycket tydliga. Det är tryggt att leva och bo i Angered.

I undersökningen som gjorde 2017 så kände sig 77% trygga i området där de bor. Det är en ökning jämfört med mätningen 2016 med 8%. Tryggheten har ökat i alla stadsdelar i Angeredsområdet. Männen är som alltid något mer trygga än vad kvinnorna är.  Få människor är alltså otrygga i Angeredsområdet och de känner sig otrygga på grund av nedskräpning, skadegörelse och klotter, trafikproblem och personer som stör ordningen eller som man är rädd för är det som flest uppger skapar otrygghet.

Tryggast är boende i Bergum, Gunnilse och Olofstorp. Minst trygga känner sig de boende i Hjällbo.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,