Skottlossning och knivbråk i Värnamo

Vid 17-tiden i går kväll (fredag) larmades polis till de centrala delarna av Värnamo med anledning av uppgifter om skottlossning och bråk. Ett flertal personer är skadade och förda till sjukhus. De skador det handlar om är framför allt skottskador och skärskador. En person har också blivit påkörd av en bil i samband med händelsen. Den aktuella bilen tycks vara skriven på en person i Halmstad.

Under fredagskvällen och natten mot lördag har polis och åklagare arbetat intensivt med ärendet och förhört ett stort antal personer.

– Av de personer som hämtades in till förhör i går kväll delgavs åtta misstanke om brott sent under fredagskvällen. Någon timme efter midnatt beslutade jag att anhålla sju personer på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och en person på sannolika skäl misstänkt för vapenbrott. Offentliga försvarare för de misstänkta begärs nu under lördagsmorgonen, säger kammaråklagare Jessica Andersson vid Åklagarkammaren i Jönköping som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

– Utredningarbetet i ärendet går nu vidare med förhör av både målsägande, vittnen och de misstänkta. Vad gäller frågor om motiv, kön och åldrar på de misstänkta så är det inget vi kan kommentera för närvarande.

Sannolikt finns det kopplingar till organiserad brottslighet och konkurrerande familjekonstellationer där men personliga motiv kan också spela in.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!