Vänsterpartiets oövertänkta förslag om simhall på Heden

Vänsterpartiet i Göteborg vill bygga fler simhallar i Göteborg. Det är bra. De vill bygga bygga ytterligare en simhall i centrala Göteborg. Det är ogenomtänkt. Idag finns det två simhallar i centrala Göteborg, Valhalla och Hagabadet. Projektet som skulle ersätta Valhalla med en ny hall har lagts på is. Om några år är det tre när Lisebergs äventyrsbad står färdigt.

Nu vill Vänsterpartiet bygga en simhall på Heden. Den skulle då ligga ett stenkast från Valhalla som i sin tur kommer att ligga ett stenkast från Lisebergsbadet. Lite längre bort finns Hagabadet. Ärligt sagt behövs det inte fyra simhallar i centrala Göteborg. 

För övrigt finns Askims simhall, Styrsö simhall, Frölundabadet, Lundbybadet, Kärra simhall, Sörredsbadet, Kristinedal i Gamlestaden, Hammarbadet och Angereds Arena. Delar av Göteborg som helt saknar simhall är bl.a. Torslanda, Biskopsgården, Backa, Brunnsbo, Bergsjön, Kortedala, Björkekärr, Kålltorp, Högsbo, Majorna, Eriksberg och Lindholmen.

Det vore bättre om Vänsterpartiet föreslog en ny simhall i någon av de förorter som saknar simhall. Det förslag de nu lagt fram är ogenomtänkt och en ny simhall på Heden är onödig.

Däremot är det ju helt rätt att föreslå en ny idrottshall i Kviberg som en ersättning för Lisebergshallen. Vad som vore ännu bättre är att bygga den nya stora inomhusarenan som ska ersätta Scandinavium i Kviberg eller vid Backaplan.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!