Faceit gör det som facebook inte gör

Faceit är en onlineplattform för spel inriktad på proffessionella spelare. En slags spelbolagBland de spel som spelas på plattformen finns CounterStrike i olika varianter, Dota 2, PUBG, World of Tanks (WOT), Rocket League League of Legends (LOL) och Batallion. Plattformen har 15 miljoner registrerade användare och har haft återkommande problem med hat, sexism, rasism etc. De har nu, tillsammans med Google, utvecklat en artificiell adminfunktion som de kallar Minerva för att kunna hantera dessa problem.

Minerva har implementerats på sajten och hanterar än så länge chattfunktionen för CounterStrike: Global Offensive. Resultatet har blivit 90 000 varningar och 20 000 avstängda användare. Detta har lett till 20% färre hatmeddelanden och spam. Antalet användare som skrivit hatiska chattmeddelanden har minskat med 8%. Användningen av Minerva ska med tiden utökas till andra spel och till andra områden än meddelanden.

De har också agerat för att få bort falska konton genom att kräva SMS-verifikation av alla användare. Det har lett till 50 000 borttagna konton så här långt. 250 000 konton har avkrävts SMS-verifikation de senaste två månaderna efter att kontona misstänkts vara falska.

Spelbolaget Faceit vidtar genom att ingripa mot och rensa bort sexism, rasism, hat och hot sådana åtgärder som Facebook borde vidtagit för länge sen men hela tiden i praktiken underlåter att göra.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!