Paolo Roberto är olik de flesta av oss

Inti Chavez Perez är tydligen sexualupplysare. Han menar att sexköparen Paolo Roberto inte är så olika oss andra. Visst, han är man vilket 50% av mänskligheten är, han har två ben och ser i övrigt ut som vilken man som helst. Så på ett sätt är han inte speciellt olika oss andra. Men en sak skiljer honom från de flesta svenska män. Han har köpt sex av en kvinna i Sverige. Ett sådant agerande gör honom till en person som tillhör en liten minoritet av det svenska männen. De som köpt sex och dessutom en minoritet bland de männen.

Endast 3% av alla svenska män har köpt sex i Sverige. Paolo Roberto är en av dem. På det sättet skiljer han sig från 97% av de svenska männen. Endast 9% av alla svenska män har köpt sex någonstans i världen. Paolo Roberto har gjort det och skiljer sig därför från de flesta svenska män, de 91% som aldrig köpt sex. Dessa siffror har varit ungefär likadana sen lång tid tillbaka. Jag tvivlar därför starkt på Chavez Perez när han påstår att:

Tidsandan uppmuntrar oss att stänga av empatin för att njuta en stund genom att exploatera utsatta människor och vårt ekosystem. Empatilöshet är något som allt fler uppmuntras till, oavsett kön.

Jag tror faktiskt att påståendet totalt saknar stöd i verkligheten.

Enligt en undersökning som Chavez Perez hänvisar till skiljer sig sexköpares sexualitet oftast också från andra mäns. De är anhängare av en aggressiv maskulinitet och vill uppnå sexuell njutning genom att dominera en kvinna. De är enligt vad han skriver också överkänsliga mot att bli avvisade av kvinnor. Om detta gäller Paolo Roberto eller inte vet varken Chavez Perez eller jag, men oavsett vilket så är det uppenbart att Roberto skiljer sig från de flesta män i Sverige. En överväldigande majoritet av de svenska männen köper nämligen inte sex.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!