Död man i bil på Lidingö

En person har hittats skjuten i en bil på Södra Kungsvägen på Lidingö. Polisen blev vid tiotiden idag uppringd av fler personer som uppgav att det satt en död person i en bil. När polisen anlände till platsen kunde de konstatera att han blivit skjuten med flera skott. Vittnen har till Aftonbladet uppgett att de hört flera skottsalvor, kanske tio skott.

En förundersökning gällande mord är inledd. Polisen upprättade vägspärrar på Lidingöbron direkt efter att den skjutne mannen hittats. En person har gripits på en spårvagn på Lidingöbanan.

Enligt Expressen är bilen den skjutne hittades i knuten till en organisation/företag som arbetar med att ge stöd till ungdomar med social problematik och kriminell bakgrund. Ett sådant företag, Ung Invest Omsorg AB, har sitt kontor liksom ett stödboende (Hvb-hem) i närheten av platsen där den döde hittades och de är av allt att döma ägare till bilen. Detta företag ägs enligt företagets hemsida av en kvinna vid namn Linda Magnusson. Hon har skyddad adress. I styrelsen sitter också Jasmine Al-Mashahdi. Det är väl troligt att den skjutne är någon som bott på stödboendet.

Den döde mannen ska enligt uppgift vara Cengiz Andic och ursprungligen vara från Tensta. 2015 dömdes han till fängelse för ett rån mot en pantbank i Västerås tillsammans med sju andra personer. Tillsammans med honom dömdes personer som kan kopplas till det kriminella gänget Shottaz. Andic ska dock enligt uppgift inte ha haft några sådana kopplingar men enligt vissa uppgifter kan han tidigare ha vara kopplad till ett gäng som kallas 24K som legat i konflikt med ett annat kriminellt nätverk i Tensta som brukar kallas Tenstanätverket. 24K anses ibland vara allierade med Shottaz. Andic bör dock vara en person som försökte lämna det kriminella livet då han ju uppenbart kan koppas till Hvb-boendet på Södra Kungsvägen.

Polisen har uppgett att de hittat en silverfärgad Mazda som man misstänker att gärningsmännen använt som flyktbil. Bilen hittades klockan 14:25 i ett parkeringshus vid Odenvägen i Lidingös centrala delar.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!