Stora mängder hasch beslagtaget i Skandiahamnen

Tullverket har avslöjat en omfattande smuggling av hasch. Containrar med marmor från Marocko innehöll över 250 kilo. Det hela är ett typexempel på hur huvuddelen av all narkotika kommer in i Sverige. Via Göteborgs hamn och i containertrafiken. Mycket lite av denna smuggling avslöjas.

– Det är ett ovanligt stort beslag av cannabis vi har gjort, säger Marcus Carlsson, chef för tullkriminalenheten i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Fyndet gjordes i förra veckan när Tullverkets personal i Göteborgs hamn undersökte innehållet i tre containrar med marmor från Marocko. Gömd bland marmorn hittades mängder av hasch, långt mer än 250 kilo som är gränsen för synnerligen grov narkotikasmuggling.

I samband med ett tillslag mot ett lager i Marks kommun greps senare flera misstänkta personer varav sex har häktats. Fyra av de misstänkta häktades för synnerligen grov narkotikasmuggling, två för narkotikabrott. Totalt åtta personer är misstänkta.

Bland de häktade återfinns Alexandra Johnsson, Robin Johnsson, S@n@n G@Z#y*v, Joacim Karlén och Robin Wallström. De misstänkta personerna hör hemma i Göteborg, Kungälv och Marks kommun. Karlén och Robin Wallström är dömda för brott vid tidigare och den senare har ingen känd adress. Paret Johnsson är delägare i JJ Flytt och Antikgruppen Sverige AB. Polistillslaget skedde sannolikt på ett lager som tillhör detta företag. Även Joacim Karlén har ett företag, Brahems VVS AB.

– Utredningen fortsätter nu i oförminskad styrka. Vi är många inblandade som jobbar med det här smugglingsfallet, säger Marcus Carlsson.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!