Skottlossning i Biskopsgården

Vid 5-tiden på onsdagseftermiddagen (igår)  fick polisen larm om två skottskadade män i närheten av Väderlekstorget i Biskopsgården, Göteborg. Polispatruller var snabbt på plats och kunde konstatera att två personer, unga män, var skottskadade.

Initialt hjälpte polisen de två unga männen med vård. Männen fördes därefter till sjukhus med ambulans och vården av de skadade övertogs av sjukvården. De två männen är kända av polisen sedan tidigare och anses tillhöra Jobe-falangen (A-falangen) i södra Biskopsgården. Den äldre av dem deltog i fritagningen av en dömd mördare vid Hede Fashion Outlet i Kungsbacka och har nyligen dömts för det brottet. Han ska enligt media vara skjuten i benet medan den yngre mannen är skjuten i magen.

Polisen har redan gripit fyra personer som misstänkta för försök till mord. De har troligen en koppling till det kriminella nätverk som kallas Nya Norra med bas i Länsmansgården och norra Biskopsgården.

De två kriminella grupperingarna har en tid varit inblandade i en våldsam konflikt med flera skjutningar, enstaka mord och sprängningar.

Läs mer: