Dödsskjutning i Länsmansgården

Strax för klockan 10 på onsdagskvällen hörde skottlossning i Länsmansgården på Hisingen i Göteborg. Polisen larmades till platsen och när de kom fram till hittades två skadade tonåringar, en 16-årig pojke och en ung kvinna född 2002. Båda fördes till sjukhus men livet på 16-åringen kunde inte räddas utan han avled på sjukhuset. Den unga kvinnan är lindrigt skadad.

Skottlossningen skedde i närheten av Nya Skolan på Temperaturgatan men polisen är fortfarande osäker på om det var en eller flera gärningsmän. Enligt en del vittnen avlossades kring 10 skott. Det hela är med stor sannolikhet gängrelaterat och det är det första mordet i gängmiljöer i Göteborg detta år. Men det har varit andra skjutningar, däribland en i Högsbotorp och en i Lövgärdet, den senare också natten till idag. Där skottskadades en 25-årig man men i Högsbo hittades ingen skadad person.

Skjutningarna och sprängningarna har tydligt minskat i Sverige hittills i år jämfört med förra året och åren innan. I Göteborg skedde endast två dödsskjutningar under hela förra året så där skedde minskningen tidigare, den började redan 2013.

Läs mer: Gängland Göteborg – Biskopsgården