Två män häktade i utredningen kring mord i Beckomberga

En man i 20-årsåldern har häktats som misstänkt för ett mord i Beckomberga (västra Bromma, Råcksta) i november 2020. Han greps i samband med måndagens stora insats mot organiserad brottslighet. Ytterligare en man i 40-årsåldern som greps i Arvika under samma insats har häktats som misstänkt för skyddande av brottsling.

Det aktuella brottet inträffade i Beckomberga sent på kvällen den andra november 2020. Det kom in samtal från flera personer om skottlossning i området och en man i 20-årsåldern hittades utomhus med allvarliga skottskador. Mannen som hette Muhammad Hussein (Ramazan) avled av sina skador och polisen inledde en förundersökning om misstänkt mord.

Männen som nu har gripits är misstänkta för mord respektive skyddande av brottsling, grovt brott. Personen som är misstänkt är enligt uppgift Semir Hasooni. Enligt en del uppgifter ska han ha kopplingar till den kriminella grupperingen FLG i Tensta. Han har även tidigare varit häktad som misstänkt för mordet:

Två av dem som hittills begärts häktade är en 22-årig man från Tensta och en 39-årig man bosatt i Arvika. Den yngre av männen anklagas för mord medan den äldre misstänks ha hjälpt gärningsmannen att komma undan, vilket rubriceras som grovt skyddande av brottsling.

Det aktuella mordet skedde den 2 november ifjol i ett lugnt bostadsområde vid Söderberga allé i västra Bromma. Dödsoffret, även han 22 år gammal, sköts ner av ensam skytt inför ögonen på sin flickvän.

Efter tre veckor hade åklagare Maria Hävermark och polisutredarna ringat in den ovan nämnde 22-åringen från Tensta. Mannen häktades i sin utevaro men lyckades hålla sig undan polisen ända till i slutet av februari i år, då han kunde gripas utan dramatik.

Efter nästan två månaders häktning bedömdes bevisen dock vara otillräckliga.

– I april hävdes därför frihetsberövandet och utredningen lades ner, säger Maria Hävermark.

39-åringen ska vara en man vid namn Sirwan Rizwand.

Männen är två av de cirka 20 personer i Stockholmsområdet som greps i operation Greenlight (mer känd som Trojan Shield) som genomfördes i samarbete med bland annat FBI. Svensk polis har genom operationen fått tillgång till stora mängder avkrypterad kommunikation mellan kriminella från det krypterade nätverket ANOM.

Läs mer: Gängland Stockholm – Tensta

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!