Brotten som skakade Sverige

Brotten som skakade Sverige är en bokserie med två böcker än så länge. De är skrivna av Martin Borg. Böckerna handlar om kända brott som begåtts i Sverige. Oftast mycket omskrivna brott och ibland också spektakulära.

När det gäller en del brott, främst sådana jag själv skrivit om, har jag läst de kapitel som handlar om detta. Det som står är i huvudsak stapelvara som finns tillgängligt på internet. Antingen i Wikipedia eller i nåt inlägg som jag skrivit. Enstaka kapitel tillför sådant som inte går att hitta i Wikipedia eller nån annan stans på nätet. Här är länkar till vad jag skrivit om en del av de brott eller ibland om de brottslingar som tas upp i böckerna:

Kända brottslingar och spektakulära brott

En del av de kapitel som finns i boken tar upp brott som knappast skakat någon och inte är speciellt kända. Det finns andra som är spektakulära och kanske i vissa fall betydligt mer kända än många av de fall som tas upp i boken. Här är några såna brott och några av de brottslingar som begått dem:

Som synes finns det gott om omskrivna brottslingar och spektakulära brott. Det finns förstås också väldigt många fler än de jag skrivit om. Martin Borg kan säkert ge ut en 3-4 böcker till.

I Martin Borgs två böcker behandlas också spionen Wennerström, polisen och mördaren Tore Hedin, Peter Mangs, Kakelugnsmordet, Olle Möller, Catalina-affären och mycket mer. Som billig e-bok är böckerna värda pengarna men som pappersbok är det tveksamt.

Köp boken Vapensmederna från Adlibris

Köp boken Vapensmederna från Bokus

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!