Högerextrem moderat misstänkt för utnyttjande av barn

Den islamofobe och högerextreme moderate riksdagsmannen Hanif Bali är misstänkt för utnyttjande av barn för sexuell posering. Åklagare på Särskilda åklagarkammaren har fattat beslut om att inleda en förundersökning mot honom. Enligt åklagaren har det inkommit flera polisanmälningar mot honom.

– Det har inkommit flera polisanmälningar mot riksdagsmannen och jag har beslutat att inleda förundersökning gällande en av anmälningarna för brottet utnyttjande av barn för sexuell posering. Då förundersökningen fortfarande är i ett tidigt inledningsskede kan inte mer information lämnas just nu. Jag kan inte kommentera närmare vilka anmälningar som gjorts eller gå in på några detaljer om misstankarna, säger chefsåklagare Maria Sterup, i ett pressmeddelande.

Hanif Bali anklagas för att ha betett sig olämpligt sexuellt mot en flicka mellan 15 och 18 år i kontakter på sociala medier:

Flickan är medlem i Moderaternas ungdomsförbund Muf och gick först till partiledningen, som inledde en internutredning. På torsdagen uppgav Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer för SvD att den interna utredningen pausats medan partiet väntar in den rättsliga processen.

”Utredningen har inte prövat om det har begåtts några brott. Vi har som rutin att lyfta frågan om polisanmälan i fall där det kan vara aktuellt, och det har gjorts här. Eftersom personen i fråga är under 18 år har också kontakt tagits med hennes vårdnadshavare”, skrev Gunnar Strömmer.

Hanif Bali har förnekat att han gjort sig skyldig till något brott.

Läs mer om sexualbrott

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!