Nio gripna direkt efter en skjutning i Skarpnäck

En ung skottskadad man påträffades av polis vid halv ett på natten till idag (söndag) i närheten av eller på en idrottsplats i Skarpnäck. Enligt Aftonbladet ska den unge mannen själv ha ringt till polisen. Han fördes i ambulanshelikopter till sjukhus.  Den unge mannen hade träffats av flera skott men han var vaken och talbar. Samtidigt  uppger polisen att mannen är allvarligt men inte livshotande skadad.

Redan under natten greps 9 personer som misstänkta för inblandning i skjutningen. Det handlar om 8 män och 1 kvinna. Alla de gripna ska inte ha varit på brottsplatsen utan kan kopplas till brottet på annat sätt. De har gripits på olika platser. Polisen har även genomfört ett flertal husrannsakningar av bostäder och undersökningar av fordon. Flera föremål har beslagtagits, däribland en bil som misstänks ha använts som flyktbil. Formellt är de gripna i nuläget misstänkta för medhjälp till mordförsök.

Det är mycket ovanligt att personer grips så snabbt efter skjutningar.Offren brukar inte säga något då även de ofta är inblandade i allvarlig kriminalitet. I detta fall verkar det som om polisen dykt upp på platsen under skjutningen. De kunde i så falla kanske direkt identifiera några skyttar alternativt några fordon de färdades. Kanske hade de nån slags tips, kanske avlyssning på några av de gripnas telefoner eller nåt liknande. Om det inte är så förefaller det som om den skjutne faktiskt berättat vilka som var inblandade i skjutningen.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!