Man dödad vid en skjutning i Fisksätra

Ungefär 20 över 7 på onsdagskvällen skedde en skottlossning i eller vid Fisksätra centrum i Nacka kommun. Polisen larmades till platsen där de påträffade en skadad person. Enligt vittnen och uppgifter i media var det flera gärningspersoner. Den skadade mannen i 20-årsåldern avled av sina skador. Han var inte från Stockholmsområdet och är inte känd av polisen sen tidigare enligt uppgifter i media.

Enligt uppgifter i media ska ett bråk ha utbrutit på platsen varvid mannen ska ha skjutits. Det tyder kanske på att det inte handlar om ett planerat mord eller en gänguppgörelse. Men samtidigt är det inte uteslutet att det kan röra sig om en gängkonflikt.

Väldigt snabbt hämtade polisen in 10 personer, både män och kvinnor, på förhör. De kan enligt vad polisen uppger i media kopplas till ett kriminellt nätverk men det betyder inte att det måste handla om en uppgörelse bland kriminella. Flera av dem från Fisksätra. Enligt Expressen finns det ett kriminella nätverk i Fisksätra som kallas Blacka. Ingenting som är känt tyder dock på att den mördade mannen som kommer från Örebro har nån koppling till nåt kriminellt gäng.

Fisksätra är en stadsdel som nyligen förts upp på polisens lista över utsatta områden.

Fisksätra. Bild: Svens Welt Licens: CC BY-SA 3.0

 

 

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!