Poliser beskjutna i Rinkeby

I Rinkeby sågs på fredagskvällen enligt larm till polisen två personer som var maskerade. En av dem bar enligt larmen till polisen ett pistolliknande föremål. Polisen som anlade till området för att ta reda på vad som har hänt fick information om att det också hade hörts ljud som beskrevs som skottljud. Polisen ska ha hittat patronhylsor på Degerbygränd men vet ännu inte om det har med de rapporterade ljuden att göra. Inga skadade personer har inrapporterades.

En person ska ha skjutit mot poliserna som kom till platsen för att undersöka om det skjutits. Denna skottlossning skedde på Basargränd. Polispersonal ska ha besvarat skottlossningen. Ingen person skadades. En person greps efter skotten mot polisen. Polisen har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och försök till mord. Den gripne mannen dömdes senast i fjol för bland annat vapenbrott efter att en skarpladdad pistol hittats i hans hem. Påföljden blev skyddstillsyn kombinerad med tre månaders fängelse. Han har också dömts för narkotikabrottslighet. Senare greps ytterligare en person som misstänkt för medhjälp till försök till mord.

Det nya kriminella nätverket Scorpionerna misstänks vara inblandade i skjutningen. De anses ha tagit över gatulangningen i Rinkeby. Den ledande personen som sägs vara Mohammed Ziani ska tidigare ha varit med i Filterlösa grabbar (FLG). Enligt andra källor ska den ledande personen kallas för Tyson. eventuellt är Scorpionerna inblandat i en konflikt med FLG som ibland också verkar kallas SSA.

Scorpionerna kan bland annat kopplas till ett mord i Rinkeby i januari 2022. Mordet skedde på just Degerbygränd precis som den misstänkta skjutningen igår. Mohammed Ziani är för närvarande häktad som misstänkt för det mordet. Även den skjutne, Kafi Abdi, ska ha tillhört Scorpionerna.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!