Gängland Stockholm – Jakobsberg

I Jakobsberg finns sen några år tillbaka ett kriminellt nätverk som polisen enligt Aftonbladet kallar Jakobsbergsnätverket. Mycket tyder på att det handlar om en gruppering där flera individer tidigare tillhört kriminella grupperingar i Rinkeby och Tensta. Idag ska grupperingen dock domineras av unga killar och män från Jakobsberg i Järfälla kommun. Enligt Aftonbladet att polisen uppger att ett mord och ett mordförsök under 2021 till att grupperingen som polisen kallat för Jakobsbergsnätverket delades upp till två stridande falanger.

För mig verkar det snarare vara en fortsättning på konflikterna på Järvafältet (Rinkeby, Tensta, Akalla, Hjulsta, Kista, Husby) då de personer som kunde knytas till ett mordförsök på Peter Kaspar i maj 2020 kan kopplas till Headshotligan (HSL) och Dödspatrullen. Nader Al-Khalili, som betraktas som en ledande person i Jakobsbergsnätverket dömdes i början av 2021 till 18 års fängelse för anstiftan till mordförsök i det fallet. Enligt domen planerade han skjutningen som utfördes av en blott 16 år gammal pojke.

16-åringen dömdes för mordförsök till tre års sluten ungdomsvård. Både 16-åringen och Nader Al-Khalili dömdes även för grovt vapenbrott, för att ha haft vapnet som användes i sin ägo. En bror till 16-åringen var en av de misstänkta för en skjutning i Hjulsta den 30 augusti 2021.

Nikola Djordevic dömdes till 10 års fängelse och Farid Bijan Pour till 8 års fängelse för medhjälp till mordförsök då de haft kontakt med 16-åringen och hjälpt till att planera mordet. Djordevic är ursprungligen från Malmö medan 16-åringen är kopplad till Dödspatrullen och Bijan Pour till HSL. Bland bevisningen fanns både material från Encrochat och DNA-bevis. Domarna överklagades till hovrätten som dock inte förändrade straffen,  Under 2022 ska konflikten ha fortsatt med skjutningen av en ung man i april.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!