Fängelse för misshandel och rån i Hjällbo

Tre personer med koppling till det kriminella Hjällbonätverket åtalades för misshandel och rån. De överföll, misshandlade och kidnappade en tidigare skolkamrat när denne var på väg för att handla mat i Hjällbo centrum. Det hela utspelade sig den 17 ill 18 mars 2022. De överföll honom, drog in honom i en bir, körde honom till en närliggande mer öde plats där de drog ut honom och fortsatte misshandeln.

De tre personerna heter Huss*in Abu-Ghun*im (mer kände som rapparen Lelo), Jam@ Jam@ och Abdull@hi Bil*. Rapparen har nu blivit dömd i Göteborgs tingsrätt. Han fick 3 år och sex månader i fängelse. Han har tidigare dömts för narkotikabrott och rattfylleri. Den misshandlade och rånade unge mannens, Iv@n Di*p, tidigare skolkamrater Jam@ Jam@ och Abdull@hi Bil* fick samma straff som rapparen. Jam@ Jam@ har tidigare dömts för deltagande i upploppet i Hjällbo Centrum i maj 2021 medan Abdull@hi Bil* dömts för vållande av kroppsskada, vårdslöshet i trafik och olovlig körning vid tidigare tillfällen.

De tre dömda personerna kunde knytas till den misshandlade unge mannen genom DNA. Alla tre misstänkta förnekade brott och svara regelmässigt inte på frågor i polisförhören. Annat än minns inte eller inga kommentarer- De förnekade brott.

Hjällbonätverket är enligt ett av Göteborgs större kriminella nätverk och GP påstår också att de skulle kontrollera narkotikaförsäljningen i centrala Göteborg. Det sistnämnda är med all säkerhet inte sant. I centrala Göteborg säljs mer narkotika än nån annanstans möjligtvis med undantag av att det säljs lika mycket i Masthugget och Majorna. Handeln är så stor och förekommer på så många platser att inget nätverk har en möjlighet att ha kontroll.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!