11 män åtalade för våldsamt upplopp i Hjällbo

11 män har åtalats som misstänkta för våldsamt upplopp i Hjällbo. Fem av de misstänkt tillhör det så kallad Hjällbonätverket i vilket släkten Ali Khan ingår. Två av de misstänkta tillhör släkten Ali Khan. De två från släkten Ali Khan samt en person ur Hjällbonätverket betraktas av polisen som anförare.

Hjällbo Centrum. Bilden har inget samband med upploppen. Bild: Bulver Licens: CC BY-SA 4.0

De övriga 6 misstänkta tillhör släkten Simmo, en företagarsläkt i Göteborg utan känd koppling till gängkriminalitet. En familj i släkten Simmo som stavar sitt efternamn Semmo finns dock med i polisens så kallade klanrapport men utan att de egentligen kan kopplas till nån egentlig gängbrottslighet. När GP och GT skriver att det handlar om två kriminella gäng eller konstellationer är det helt enkelt inte sant.

Alla åtalade utom en har suttit häktade en tid. Det är ovanligt vid brottet våldsamt upplopp, men i samband med händelserna i Göteborgs satt över 50 personer häktade under lång tid.

De åtalade

De åtalade från Hjällbonätverket och släkten Ali Khan är Abdul Ali Khan, Hussein Ali Khan, Ahmed Bile, Jama Jama och Ahmad Khaled. I alla fall fyra av dem är tidigare dömda för brott. Hur det är med Hussein Ali Khan är oklart då han inte går att hitta på nätet.

Från släkten Simmo är Mohammed Semmo, Ibrahim Simmo, Omar Simmo och Yousef Simmo åtalade. Bara två av dem har tidigare dömts för brott. Dessutom är ytterligare två personer med anknytning till släkten Simmo åtalade. Att vara dömd för brott betyder dock inte att en person är kriminell eller ingår i ett kriminellt nätverk.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!