Åtal för misshandel och rån i Hjällbo

Tre personer överföll, misshandlade och kidnappade en tidigare skolkamrat när denne var på väg för att handla mat i Hjällbo centrum. Det hela utspelade sig den 17 ill 18 mars 2022. De överföll honom, drog in honom i en bir, körde honom till en närliggande mer öde plats där de drog ut honom och fortsatte misshandeln.

De tre åtalade personerna, Huss*in Abu-Ghun*im (Lelo), Jam@ Jam@ och Abdull@hi Bil*, har enligt åtalet tillsammans och i samförstånd genom våld och hot tvingat offret att via sin telefon ta ett banklån på 100 000 kr. Pengarna överfördes till två för målsäganden okända konton. Gärningsmännen ska upprepade gånger har slagit, sparkat, stampat och hoppat på målsäganden när han legat ner på marken. De har också slagit målsäganden med ett vapen eller vapenliknande föremål i huvudet och på kroppen.

Offret kontaktades första gången av männen den 17 mars:

De var tidigare skolkamrater och kände till varandra. De två misstänkta bad målsäganden om hjälp med att ta ut pengar.

– Jag trodde det rörde sig om några hundralappar. När vi kom till bankomaten sa dom att det var 15 000 kronor. Jag sa att jag inte hade så mycket. Men dom skulle skicka över till mig och sen ta ut via mitt kort, förklarar 20-åringen i utredningen.

Han förstod att det möjligen handlade om en penningtvätt:

– Jag fattade att det var nåt lurt. Fast jag tänkte ”jag gör detta och lägger det sedan bakom mig”.

Dagen efter tog de kontakt med honom igen men han vill inte hjälpa dem med penningtvätten. Då förvandlades det hela till ett rån och olaga frihetsberövande.

Alla tre gärningsmän är åtalade för rån, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak. De anses också tillhöra det kriminella Hjällbonätverket. En av dem, Jam@ Jam@, har tidigare dömts för medverkan i ett våldsamt upplopp i Hjällbo.

Två andra personer, M@ri Ros H@ddad och L*andro Hann@, har åtalats för penningtvätt. Detta för att ha upplåtit sina bankkonton för att ta emot pengar från rånet.

Två av de fem åtalade, Huss*in Abu-Ghun*im (Lelo) och L*andro Hann@ (Chicoow) är rappare.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!