Död man funnen vid Lindängsbadet i Malmö

I måndags kväll påträffades en avliden person i ett grönområde vid Lindängsbadet i Malmö. Den döde var en man i 20-årsåldern som polisen misstänker blivit mördad. Han kan ha varit död i flera dagar. Det rapporterades om skottlossning i närheten en vecka innan men det är oklart om det är kopplats till den döde mannen. Vid det tillfället hittade polisen ingenting. Den döde mannen misstänks vara kopplad till en skjutning på Fosievägen i Heleneholm den 22 juli.

Skjutningen på Fosievägen var den fjärde på mindre än en vecka i Malmö. Vid skjutningen i Heleneholm dödades en ung man som enligt uppgift hette M@her Z@el. Någon koppling till gängmiljöer är enligt media inte känd i hans fall men han var dömd för brott vid tidigare tillfällen.

Av de övriga skjutningarna bestod två av skott mot ytterdörrar i trapphus hos personer om tillhör den gängkriminella miljön. De ägde rum den 16 juli och 18 juli. I den tredje skjutningen som ägde rum den 20 juli i Hermodsdal sköts det ett tiotal skott mot ett fönster. Enligt polisen tog skyttarna fel på fönster.

Om det är så att mordet på mannen som hittades död i Lindängen är en hämnd för mordet i Heleneholm så har den mördade i Heleneholm sannolikt gängkopplingar även om polisen inte tycks känna till några sådana.

Läs mer:
  1. Gängland Malmö – Seved och Sofielund
  2. Gängland Malmö – Holma och Kroksbäck
  3. Om gängland Malmö – Satudarah MC
  4. Gängland Malmö – kriminella nätverk med ursprung i Libanon
  5. Malmö: Fyra dömda och en friad för förberedelse till mord
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!