Två personer skjutna i Hässleholmen, Borås

På tisdagskvällen strax innan klockan 9 inkom larm om att minst en yngre man, förmodligen två, blivit skottskadade utanför Hässle Pizzeria på Våglängdsgatan i Hässleholmen, Borås. En gärningsman ska ha lämnat platsen. Någon/några personer fick in de skadade i en bil eller bilar som körde dem till sjukhuset. Enligt vittnen var det väldigt stökigt på platsen för brottet.

Gärningsmannen uppges  har varit maskerad. Han ska ha lämnat platsen på någon typ av sparkcykel.

På sjukhuset identifierades två skottskadade personer, en yngre man i 15-årsåldern och en man i 25-årsåldern. Båda två med skottskador i benen men den äldre personen ska vara allvarligare skadad så det var sannolikt han som var måltavlan för mordförsöket. Han har förts till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för vård. Även 15-åringen ska vara allvarligt skadad men hans tillstånd ska var stabilt. En förundersökning är inledd med rubricering försök till mord.

Sannolikt handlar det om att skjutningen är en del av en konflikt mellan två olika kriminella nätverk med bas i Hässleholmen. Enligt Borås Tidning har både de skottskadade gängkopplingar men enligt annan media gäller det bara mannen. 15-åringen är i så fall ett oskyldigt offer som bara råkade hamna i vägen för skotten.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!