Skjutning i Hässelby gård – en död

En stund innan klockan 11 på söndagskvällen fick polisen i Stockholm in ett larm om skottlossning i Hässelby gård. När polisen anlände till platsen hittade de en skottskadad man i 30-årsåldern. Mannen fördes till sjukhus där han trots vårdens ansträngningar avled under natten. Tre män har redan anhållits som misstänkta.

Skjutningen skedde i anslutning till en restaurang. Enligt uppgifter handlar det förmodligen om en restaurang som heter Corner i Hässelby Gård Centrum. Att det skedde inne på en restaurang är väl också den troliga anledning till att polisen kunde gripa tre personer så snabbt. Det är fortfarande okänt om det rör sig om en gängrelaterad skjutning eller om ett helt gammaldags bråk mellan missbrukare som ju i viss utsträckning ju tycks ha bytt knivar mot pistoler.

I Hässelby med omnejd finns det ett etablerat kriminellt gäng sen lång tid tillbaka. Gänget som går under namnet Lejonen har under senare tid drabbats av en intern konflikt. Skjutningen kan kanske var en del av den konflikten men behöver naturligtvis inte vara det.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!