Kraftig bilbomb i Helsingborg

Natten till idag sprängdes en bil på Travvägen i ett villaområde i Laröd, Helsingborg. En mycket kraftig bomb exploderade vid halv tretiden på natten varvid bilen förvandlades till skrot. En del bildelar flög närmare 50 meter. Ingen person skadades i smällen. Däremot flera bilar och en fastighet.

Förmodligen har sprängningen en koppling till en tidigare sprängning mot en krog i Helsingborg. Nämligen sprängningen av restaurangerna Mezo och Fina Vin i maj detta år (2022). Dessa två restauranger ägs av Café Mezo AB och Mezo Fina Vin AB.

Ägare för bolaget Café Mezo AB som är ett av bolagen bakom restaurangerna är formellt Fatma Kevci Ar. I styrelsen sitter hon som ordinarie och svägerskan Kadrihe Kevci som suppleant. Hon är gift med Mehmet Kevci. Mehmet Kevci är också ordinarie styrelseledamot i Mezo FinaVin AB. Suppleant är Irfan Akyüz. Bolaget har inte uppgett någon verklig huvudman men troligen är väl Mehmet Kevci ägare.

Akyüz är också styrelsesuppleant i BellaBella AB där den styrelseledamoten heter Mustafa Kaya medan en av delägarna uppges heta Botan Altun.

Mazhar Ar, make till Fatma Kevci Ar, äger ett par andra företag i Helsingborg inom hotell- och restaurangbranschen, Tre Spett I Helsingborg AB och Automotel Ählm AB. I de bolagen är han ordinarie styrelseledamot och hustrun suppleant. Märkligt nog uppges på en del ställen att han äger Tre Spett via Shervano Holding AB som dock inte uppgett någon huvudman. Styrelse i detta bolag är dock densamma som i de andra två bolagen.

På Travvägen i Laröd bor Fatma Kevci Ar och Mazhar Ar så det är väl ganska sannolikt att bomben i villaområdet riktades mot dem. Motivet är okänt men det skulle ju kunna rösa sig om utpressning och beskyddarverksamhet från nåt kriminellt gäng.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!