Dödsskjutning i Kärra

Vid femtiden igår eftermiddag fick polisen in larm om misstänkt skottlossning på Prilyckegatan i Kärra på Hisingen i Göteborg. En man påträffades skadad på den aktuella adressen. Han fördes med ambulans till sjukhus där han avled sent på natten. Hans namn ska ha varit Dino.

En stund senare greps en man i närområdet, misstänkt för delaktighet i skjutningen. Även han hade vissa skador och kördes mad ambulans till sjukhus. Flera personer togs in på förhör från brottsplatsen. Skjutningen skedde inne i en lägenhet.

Två personer har anhållits som misstänkta för skjutningen. En av de misstänkta verkar gå under namnet Homan. Det hela verkar inte gängrelaterat utan tycks handla om osämja mellan missbrukare:

– Vi ser ingen koppling till gängkriminalitet. Vi ser det här som en isolerad händelse, säger Daniel Norlander, lokalpolisområdeschef på Hisingen.

Det handlar om den typen av bråk som förr i tiden hade lett till en knivskärning.

För ett par dagar sen inträffade en annan skjutning i Kärra. en kvinna som kom hittade kulhål i fasaden till sin lägenhet. Polisen misstänker att de två skjutningarna hänger ihop.

Kärra domineras av bostadsrättslägenheter, radhus och villor. Det är en stadsdel som inte på något sätt kan räknas som ett utsatt område.

Läs mer om Kärra

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!