Bombattack mot pub på Andra Långgatan i Göteborg

Sejdeln som är en av fyra billiga pubar i kvarteret med modernare hus på Andra Långgatan i Masthugget, Göteborg,  utsattes i går kväll för ett bombattentat. Sejdeln ägs av samma företag/familj som också äger Ölhallen 9:an på samma gata och 20+ i Kortedala. Båda de sistnämnda restaurangerna/krogarna utsattes för brandattentat förra veckan.

Bomben placerades på krogen när folk var där så det var en betydligt allvarligare händelse än förra veckans brandattentat. En person fick föras till sjukhus mer ambulans. Vittnen såg en maskerad man på elsparkcykel lämna platsen i samband med smällen.

Förmodligen handlar det om att ägarna ska tvingas betala beskydd eller anses skyldiga Bergsjögänget pengar på grund av att medlem i familjen i polisförhör vittnade mot medlemmar i gänget i samband med en misshandel i Bergsjön år 2013 mot en ung man som tillhörde en familj som tidigare utgjorde ledningen i Bergsjögänget. Vid rättegången tog han tillbaka vad han sagt i polisförhören. Det ledde till att han sen åtalades och fälldes för mened. Kanske har de vägrat betala eller bara låtit bli att betala då många av Bergsjögänget sitter inne och de trodde att de skulle kunna komma undan med det.

Inget tyder på att ägarfamiljen själva eller någon i familjen ingår i nåt kriminellt gäng eller är kriminella.

En man har gripits och anhållits som misstänkt för inblandning i sprängdådet. Brottsmisstankarna handlar om grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Den anhållen mannen kan enligt uppgifter i media kopplas till Majornanätverket. Det kan vara så att personer från detta nätverk anlitats av personer från Bergsjögänget för att utföra dådet eller kanske till och med alla dåden.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!