Trygghet och brottslighet

Folk i Sverige är trygga i det bostadsområde där de bor och trygga i i den stad där de bor. Däremot upplever de att Sverige inte tryggt. Det vill säga att de utifrån sina egna erfarenhet är trygga och upplever livet som tryggt. Men de upplever att det där borta nånstans, där de inte är, så är det otryggt. Den upplevda otryggheten är utan tvekan ett resultat av propaganda och mediehysteri.

För de flesta människor, faktiskt den överväldigande delen av alla svenskar lever tryggt. Sverige är ett land som ligger i den absoluta botten vad det gäller brottslighet. Där har landet sällskap av i stort sett hela Västeuropa inklusive Skandinavien men inte med resten av världen. När det gäller trygghet återfinns vi i toppen.

Sverige har dessutom en minskande brottslighet. Det gäller nästan all brottslighet utan gängrelaterat våld och bedrägerier. Utvecklingen i det svenska samhället är alltså positiv. Men så framställs det inte i media och så framställs det inte av politikerna. De brassar istället med substanslösa påståenden om en ökande brottslighet och exploderande våldsvågor. Inget av det är sant.

Propagandan och mediehysterin tillsammans med politikernas och medias ständiga lögner skapar en otrygghet hos människor. Det skapar en rädsla för dom därborta. För dom andra. Det skapar rasism. Och rasism skapar mer otrygghet. En dålig utveckling som politiker och media underblåser.

Politiken i Sverige och media har spårat ur. Lögner har blivit det normala. Det ljugs friskt om brottsligheten. Det ljugs friskt om vad vänstern tycker, Det ljugs friskt om en massa saker som påstås vara antisemitism. Det ljugs friskt om fiske. Faktiskt om nästan allt.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!