Börs-VD inblandad i penningtvätt?

Enligt Aftonbladet ska AB Fastator kunna vara involverade i affärer som strider mot svensk lag. Detta genom VD Joachim Kuylenstiernas historiska förehavanden genom sin tidigare arbetsgivare. De affärer Aftonbladet skriver om handlar om att Jonas Falk och dennes faster Harriette Broman ska ha planerat penningtvätt tillsammans.

Broman var vid den aktuella tiden tillsammans med Kuylenstierna. Jonas Falk frikändei Sverige för brott men dömdes för penningtvättsbrott i Spanien. Harriette Broman frikändes.

Styrelsen i Fastator ser enligt ett pressmeddelande extremt allvarligt på den information som kommit fram i materialet. Det tillvägagångssätt som återges i Aftonbladets artikel menar de vore olagligt. De menar att det på intet sätt förenligt med hur företaget bedriver vår verksamhet.

Styrelsen i Fastator ska tillsätta en intern utredning för att gå till botten med den information som har kommit fram. Detta är tänkt att med hjälp av oberoende advokat Björn Wendleby från Harvest Advokatbyrå,  Skulle utredningen komma fram till att det föreligger något olagligt i Joachim Kuylenstiernas förehavanden kopplat till hans engagemang i Fastator kommer det att hanteras. Resultatet av utredningen kommer att delges marknaden.

Joachim Kuylenstierna är också största ägare i AB Fastator som han kontrollerar ihop med Mats Lundberg. Det äger 27.73% respektive 27,50% av företagets aktier och kontrollerar en lika stor del av rösterna. I styrelsen för företaget ingår Björn Rosengren (ordf) , Carl Bildt, Jacqueline Winberg, Mats Lundberg, Helene Tillberg Wibom, och Anders Mossberg. Joachim Kuylenstierna är VD.

Kuylenstierna förnekar å det bestämdaste att han ska ha planerat något brottsligt.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!