Nio personer häktade för narkotikabrott i Västsverige

Nio personer greps häromdagen som misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. De grep på flera platser i Västsverige men de flesta av dem hör hemma i andra delar av Sverige. 2 personer är hemmahörande i Uddevalla, 1 person i Nödinge i Ale kommun, 1 person i Gyttorp, 1 person i Sollentuna, 1 i Uppsala, 1 i Luleå och 1 Vänersborg. Dessutom greps en person som är serbisk medborgare utan någon känd adress i Sverige.

Idag pågår häktningsförhandlingar under hela dagen i Uddevalla jourdomstol. Alla har blivit häktade. De misstänkta är mellan 20 år och 55 år gamla. Deras namn är Mar#se Persson, Al*x Nilm@d och Bek#m Sef*dini som är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott.

Vidare Rob*rt Johansson som är misstänkt för grovt narkotikabrott och S@mi Akb@ri H@med som är misstänkt för försök till synnerligen grovt narkotikabrott. Resten, dvs Al*xander W#dén, P*dro F*rreira de S0uza S@ntos, Andr*as V#dlund och J0nny J?rund, är misstänkta för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott.

Brotten ska ha begåtts i Gyttorp i Närke, i Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla och i Nossebro i Västergötland. Tidigare har det uppgetts att det skulle finnas en koppling till kriminella nätverk i Västsverige eventuellt i Trollhättan. Det verkar i nuläget inte så troligt men det kan ju ändå ha kopplingar till nåt kriminellt nätverk eller gäng även om det inte heller framstår som så värst troligt. En person kan dock knytas till Bandidos MC, S@mi Akb@ri H@med.

Totalt har hundratals kilo narkotika beslagtagits på flera platser enligt uppgifter i media. Det har inte bekräftats av polisen som dock uppger att stora mängder narkotika beslagtagits. Polisen i region Väst ser det som ett stort slag mot den organiserade brottsligheten.