Bombhot vid fiskauktionen i Göteborg

Idag drabbades Göteborgs Fiskauktion av ett bombhot. Det var inte riktat mot Fiskhamnen eller Fiskauktionen i sig utan kopplat till en bli som parkerats i närheten. Polisen kom till platsen redan i natt med sin bombgrupp men har varit mycket tystlåtna om det hela.

Så när auktionen skulle öppna gick inte det. På ena sidan hade polisen syängt av och på andra sidan var det översvämning. Auktionsförrättningen fick därför skjutas upp en stumd.. Ingen bomb tycks dock ha påträffats:

Enligt Thilander är det den södra sidan av fiskeauktionen som är avstängd på grund av polisens undersöker en privatägd personbil.

– Självklart känns det oroväckande och tråkigt, men dessbättre har ingenting hänt, ingen är ju skadad eller så, säger Rober Thilander som inte nåtts av några bekräftade uppgifter om att polisens bombgrupp ska vara på plats.

Bilen har enligt uppgift en koppling till ett kriminellt nätverk i Göteborg och flera personer plockades in till förhör men har släppts igen.

Läs mer om brottslighet.