Kraftig brand – Lisebergs vattenrutschbanor förstörda

Strax efter klockan tio såg jag kraftig svart rök komma från Mölndalsvägen. Röken gick nästan rakt över huset. Något brann uppenbarligen kraftigt. Det gick vid tillfället inte att få reda var det brann någonstans men riktningen antydde att det handlade om det nya Volvomuseet eller det nya badet som Liseberg bygger. Det visade sig vara badet som brann. Badet bär namnet Oceana och skulle ha öppnat i sommar. Så blir det sannolikt inte nu då vattenrutschbanorna helt brunnit upp.

Orsaken till branden som nu i stort sett verkar vara släckt (i alla fall finns det inte längre någon svart rök) är mycket oklar. Men jag kan tänka mig att det är ett svetsningsarbete som gått fel, alternativt att det är en anlagd brand. Branden verkar ha börjat utomhus. När det brunnit en stund skedde sen en kraftig explosion inne i tornet där rutschbanorna börjar enligt en film som Aftonbladet publicerat. Samtidigt sker också explosioner på två andra ställen vilket ju skulle kunna tyda på en anlagd brand. Vattenrutschbanorna gick i böjar och krokar utanför själva badbyggnaden och det är de som brunnit upp och helt förstörts.

Enligt uppgifter ska det också ha börjat brinna i delar av badbyggnaden. Det stämmer säkerligen då det ju bevisligen sker en explosion inne i tornet där rutschbanorna startar. I vilket fall som helst spridde sig röken inuti byggnaden då den kom ut genom andra ändan invid Lisebergs nya hotell och föranledde evakuering av detta. Luften utanför min bostad luktar oerhört kraftigt av plast även om det inte verkar brinna så mycket längre.

PS 15:50. Branden ska ha orsakats av ett arbete på platsen. Detta enligt byggbolaget NCC.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Kraftig brand – Lisebergs vattenrutschbanor förstörda”

Kommentarer är stängda.