Narkotikabrott och smuggling – fyra dömda till fängelse

Eskilstuna tingsrätt har dömt fyra personer för narkotikabrott och -smuggling. En person dömdes för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Ytterligare tre personer dömdes för flera grova narkotikabrott. Samtliga personer har varit involverade i hanteringen av större partier narkotika. Åtalet har gått under beteckningen Rio-fallet.

Åklagarens bevisning har till största del bestått i chattmeddelanden. De är hämtade från programmet SkyECC.

– Med stöd av denna bevisning har tingsrätten ansett det ställt utom rimligt tvivel att en 44-årig man har varit en ledande person i en verksamhet som smugglat och hanterat större partier narkotika. Tingsrätten har dessutom dömt ytterligare tre personer med kopplingar till 44-åringens verksamhet för flertalet grova narkotikabrott, säger Kai Koskela, chefsrådman vid Eskilstuna tingsrätt.

Tingsrätten dömde 44-åringen till fängelse i åtta år och sex månader. De övriga åtalade fick fängelsestraff på mellan fyra och sju år för narkotikabrott och -smuggling. 44-åringen heter enligt uppgift Risto Milovic och ska ha varit anställd på Arbetsförmedlingen. En av de övriga personerna ska vara en lokalt känd krogprofil vid namn Stefan Carlsson. De två sista personerna har en koppling till Hells Angels. En 42-åring från Eskilstuna som är fullvärdig medlem och en 28-åring från Säter som återfinns i kretsar kring Hells Angels.

Läs mer: