Dom för en sprängning i Norrköping

Norrköpings tingsrätt har meddelat dom för en sprängning i Norrköping samt försök och förberedelse till sprängningar som inträffat under våren och sommaren 2023. Också det i Norrköping.

Fyra män åtalades för att ha deltagit i förberedelse till sprängning avseende en bomb som hittades i stadsdelen Lindö i augusti 2023 och två män åtalades för försök till sprängning avseende en bomb som hittades i en bilaffär i juli 2023.

En av männen åtalades dessutom för att ha utfört en sprängning i centrala Norrköping i januari 2023 och för försök till sprängning avseende en termosbomb som hittades utanför porten till ett flerfamiljshus i Norrköping i maj 2023.

Domar

Två män, K#m D@rw#ch och Z@id S@dull@ Shukr#, dömdes för sin hantering av explosiv vara beträffande bomben som hittades i Lindö. De fick drygt 2 års respektive 3 års fängelse.

En 22-årig man, Linus Hoffner, och en 60-årig man, Börje Stenbom, dömdes även de för hantering av explosiv vara avseende Lindöbomben. Hoffner dömdes även för sin inblandning i försöket till sprängning i bilaffären liksom för grovt narkotikabrott. Sammanlagt fick han fem och ett halvt års fängelse. Stenbom dömdes även för synnerligen grovt vapenbrott och annan brottslighet. Straffet blev sammanlagt fem års fängelse.

En 20-årig man, Lok* Hoffm@n, dömdes också för sin hantering av explosiv vara avseende försöket att spränga bilaffären. Han dömdes även för sin hantering av explosiva varor avseende sprängladdningen som exploderade i januari 2023 och termosbomben. 20-åringen dömdes även för narkotikabrott. Han fick sammanlagt tre års fängelse.

Läs mer: