Svensk skjuten i Marbella – tre svenskar gripna

Den 10 februari blev en 22-årig svensk skjuten i Marbella. Närmare bestämt stadsdelen Nueva Andalucia i Marbella. Han ska ha träffats i benet och armen och fick inte några livshotande skador. Enligt ögonvittnen ska två personer ha klivit ur en bil. En av dem avlossade därefter flera skott mot mannen som promenerade på calle Yedras i Nueva Andalucia.

Mannen är skriven på en adress i Stockholm. Enligt uppgifter ska han ha en ledande position i ett kriminellt nätverk. Han har förekommit i flera utredningar. 2017 dömdes han för narkotikabrott. Så sent som 2021 var han häktad i sin frånvaro som för försök till mord.

Den 13 mars genomförde polisen husrannsakningar på två adresser i Marbella och Alhaurín el Grand.  Polisen fann ammunition till det vapen som användes vid skjutningen den 10 februari. Tre personer greps som misstänkta. De är alla tre mellan 24 och 31 år gamla. Två av dem har häktats. De tre ska enligt spansk media tillhöra ett rivaliserande kriminellt gäng med säte i Sverige.

Enligt vissa uppgifter handlar det om två kriminella grupperingar med kopplingar till Bredäng och Sätra. Men det är än så länge väldigt osäkra uppgifter.

Läs mer: