Stökigt i Norrköping – skjutningar och bombdåd

Den den 20 juli har det inträffat en rad våldshändelser i Norrköping. Än så länge utan att några personer dött eller skadats allvarligt.

Den 20 juli avlossades skott mot en villa i Hageby. Natten mellan den 21 och 22 juli inträffade en skottlossning mot en bilfirma i stadsdelen Klockaretorpet. Samma natt larmade också en boende i Klockaretorpet om att en person har varit på väg att skjuta mot dennes bostad.

Lördagen den 22 juli hittades en bomb som hade kastats in genom fönstret på en bilfirma i stadsdelen Butängen. Dock utan att explodera. Natten mellan 24 och 25 juli skedde skottlossning i centrala Norrköping. En port skadades. Natten mot torsdag den 27 juli inträffade en explosion i ett flerfamiljshus i centrala Norrköping. Minst två personer skadades av glassplitter. De materiella sakdorna på fastigheten. blev stora. Vid 23-tiden under torsdagskvällen besköts ett ett radhus i Klockaretorpet. Ingen person kom dock till skada.

Troligen hör alla dessa händelser ihop och polisen uppger att de ingår i en våldspiral som blir allt värre mellan två kriminella grupperingar. Det är dock väldigt oklart vilka grupperingar det skulle röra sig eller ens om det rör sig om några kriminella nätverk eller gäng. Klart är att några av de inblandade tycks äga bilfirmor.

Läs mer om Norrköping:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!