Narkotikabrottsling misstänkt för mordplaner

En 33-årig man från Malmö är dömd för att för att ha styrt flera olika narkotikaligor i Skåne. Till 11 års fängelse. Nu är denna narkotikabrottsling misstänkt för mordplaner och misshandel. Vid tre stora beslag av narkotika i Malmö respektive Lund år 2021 och 2022 så bedömdes mannen ha varit den som ledde verksamheten. Polisen beslagtog kokain, amfetamin och cannabis i tillslagen. Gatuvärdet anses ha varit 40 miljoner kronor.

Mordplaner

Han ska bland annat ha engagerat en grupp ungdomar för att mörda en ex-kompis bror. Mordförsöket avstyrdes dock av polisen. Dessutom ska han ha sett till att pappan till den tidigare vännen blev skjuten i benet. Formellt är han misstänkt för förberedelser till mord och grov misshandel. Den tidigare vännen heter C@rl0 L@ss#us.

För själva skjutningen har har tre tonåringar dömts. Två flickor som var 17 år vid domen dömdes för grovt vapenbrott och en 19-årinhg dömdes för grovt vapenbrott och förberedelse till mord. En fjärde åtalad tonåring som är bror till den dömde 19-åringen frikändes helt.

Knarkbaronen

I Sydsvenskan kallas mannen som heter Forat Omar för knarkbaronen. Han kallas dock för Fonz och hette tidigare Al Rubaie i efternamn. I januari i år greps han i Dubai och utlämnades senare till Sverige.

Han anses ha haft kopplingar till Foxtrotnätverket vilket han dock förnekar. Sydsvenskan har också uppgett att mannen skyller ifrån sig på andra kända brottslingar och avslöjat saker om dem. Även detta förnekar han. Å det bestämdaste:

Fel, menar Fonz genom sin advokat Jorge Andrés Concha.

– Min klient har aldrig samarbetat med polisen och han har aldrig namngivit någon eller utpekat någon för den delen. Trots att han haft möjlighet att få strafflindring om han gjorde det, säger Concha.

Under rättegången sa Fonz att han sålt ex-kompisens skuld, alltså låtit en annan person ta över den. Men enligt Sydsvenskan nämnde han inga namn.

Narkotikadomen som föll för några veckor sen har överklagats med motiveringen att Fonz inte var styrande utan det var Rawa Majid (Räven) under sitt alias Animal Nr1. Han ska dock bara ha nämnt personens alias och domstolen har i detta fall inte konstaterat att Räven är Animal Nr 1. Därför menar hans advokat att han aldrig pekat ut någon person.

Läs mer:

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.